Roslund: Kolme tuntia

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Tre timmar
Suomentanut: Veijo Kiuru
Sivumäärä: 431 s.

Kun elämän ja kuoleman välissä on kolme tuntia


Värtanin satamasta löytyy kontillinen hapenpuutteeseen kuolleiden ruumiita. Uudesta elämästä haaveilleiden ihmisten elämä on katkaistu, kontti on tilkitty ilmatiiviiksi jossain matkan varrella. Ewert Grens pakottaa avukseen vanhan tuttunsa, rikollisesta elämästä luopuneen Piet Hoffmanin. Tämä soluttautuu pakolaisia salakuljettavaan järjestöön, jonka lonkerot ulottuvat Pohjois-Euroopasta Länsi-Afrikkaan asti. Piet tutkii juttua Nigerissä ja Libyassa, Ewert Tukholmassa. Nälkää ja köyhyyttä pakenevien ihmisten häikäilemätön hyväksikäyttö liikevoiton maksimoimiseksi saa kummankin sapen kiehumaan, ja tutkimukset johtavat kovaa vauhtia vaarallisiin tilanteisiin pakolaisvirran molemmissa päissä.

Anders Roslundin Kolme tuntia on jatkoa kirjailijakaksikko Roslund & Hellströmin kansainvälisille menestysteoksille Kolme sekuntia (suom. 2011) ja Kolme minuuttia (2016).

Oma arvioni:  Kolme tuntia on laadukasta ja tapahtumarikasta jännitystä tarjoava dekkari. Valitettavasti kirjan keskiössä oleva ongelma on edelleen täyttä totta. Mutta on todella hienoa, että tälle koukuttavalle tarinalle on luvassa vielä jatkoa. Kolme...