Tarja Stenberg: Hyvää yötä - Kohti parempaa unta

Kustantaja: Edita
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 118 s.

Liialla valvomisella epäillään olevan yhteys muun muassa kakkostyypin diabetekseen, kohonneeseen verenpaineeseen sekä jopa liikalihavuuteen - onnettomuuksista ja mielialahäiriöistä puhumattakaan. Unentarve ja -laatu ovat perinnöllisiä, mutta oikein valitsemalla jokainen voi vaalia omaa nukkumistaan.

Uni ja nukkuminen ovat tutkijoillekin yhä pohjimmiltaan arvoituksia, mutta viime aikoina niistä on löydetty uutta, kiehtovaa tietoa. Kansainvälisesti tunnettu unitutkija Tarja Stenberg kertoo yleistajuisesti, miksi ja miten nukahdamme, nukumme ja heräämme, mikä estää nukkumisen, millaista erilaista unta on sekä miten tämä näkyy ja vaikuttaa aivoissamme.

Unen laatuun voi itse vaikuttaa eikä unettomuuden uhriksi ole pakko alistua.

Oma arvioni: Tämä kirja tarjoaa tutkittua tietoa unen vaiheista ja merkityksestä hyvinvoinnillemme. Kukapa ei haluaisi nukkua aina hyvin ja herätä aamuisin virkeänä, mutta tosiasia on se, että monet meistä kärsivät erilaisista unihäiriöistä ainakin ajoittain. Vaikka kirjan julkaisusta onkin jo aikaa, kirjasta löytyy edelleen kokeilemisen arvoisia  pieniä vinkkejä parempaan uneen. Zzz…