Alan Bradley: Kolmasti naukui kirjava kissa

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2018
Englanninkielinen alkuteos: Thrice the Brinded Cat Hath Mew´d (2017)
Suomentanut: Maija Heikinheimo
Sivumäärä: 367 s.

Kaksitoistavuotias harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce on karkotettu koruttomasti neiti Bodycoten maineikkaasta tyttökoulusta Kanadassa.


Hän on kuitenkin innoissaan seilatessaan yli Atlantin kohti kotiansa Englannin maaseudulla. Riemuisan jälleennäkemisen sijaan Flavia kohtaa uutisen: Hänen isänsä on sairastunut, ja vierailu sairaalaan ei tule kysymykseen ennen kuin isän vointi paranee riittävästi.

Rasittavien sisarusten ja ärsyttävän serkun seurassa Flavia kokee Buckshawin kotikartanon samaan aikaan sekä liian levottomaksi että autioksi. Paetakseen sukulaisiaan Flavia tarttuukin oikopäätä tilaisuuteen auttaa pastorin rouvaa kuljettamalla viestin seudun erakoituneelle puunveistäjälle. Perillä häntä odottavat veistäjän eloton ruumis ja vieras kissa, joka on jostain syystä julman rikoksen tapahtumapaikalla kuin kotonaan.

Flavian uteliaisuus herää silmänräpäyksessä, ja synkät pilvet haihtuvat hänen mielestään uuden ratkottavan mysteerin edessä. Hän ei kuitenkaan voi aavistaa, kuinka perin pohjin johtolankojen vyyhdin päässä odottava totuus tulee hänen elämänsä mullistamaan.

Oma arvioni: Kirjastokäynniltä tarttui mukaan tämä Flavia de Luce -sarjan kahdeksas osa. Olen siis lukenut näitä kirjoja sieltä täältä. Ne ovat ihan viihdyttävää luettavaa ns. rankemman jännityksen tai tietokirjallisuuden vastapainoksi. Tätä sarjaa voin suositella myös itseäni huomattavasti nuoremmille, noin kirjasarjan päähenkilön ikäisille, lukijoille.