Cathy Kelly: Se vuosi muutti kaiken

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: The Year that Changed Everything (2018)
Suomentanut: Satu Leveelahti
Sivumäärä: 526 s.

Ginger, Sam ja Callie eivät tunne toisiaan ja elävät aivan erilaisia elämiä, mutta heitä yhdistää sama syntymäpäivä. Heidän pyöreät kymmenensä merkitsevät myös alkua vuodelle, joka muuttaa aivan kaiken. Gingerin kolmekymppiset eivät mene yhtään niin kuin hän suunnitteli. Tämä ilta voi olla hänen loppuelämänsä ensimmäinen ilta - tai täysi katastrofi. 

Sam on viimein raskaana vuosien yrittämisen jälkeen. Kun hänen lapsivetensä menevät nelikymppispäivän aamuna, Sam panikoi: synnytyksestä viis, mutta miten hänestä muka voi tulla äiti!

Callie juhlii viisikymppisiään näyttävästi kotonaan Dublinissa. Kesken juhlien ovelta kuuluva kolkutus kääntää hänen elämänsä ylösalaisin. 

Kolmikosta jokaiselle tarjoutuu mahdollisuus etsiä onnea omaan tapaansa. Löytävätkö he onnen ennen seuraavia syntymäpäiviään?

Oma arvioni: Astetta kevyempää luettavaa rankkojen dekkarien jälkeen. Kirjassa tutustutaan kolmeen erilaiseen naiseen, joilla onkin lopulta enemmän yhteistä kuin he aluksi ajattelevatkaan. Tämä Cathy Kellyn uutuusromaani tarjosi minulle viihdyttävän lukuelämyksen.