Clare Mackintosh: Anna minun olla

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2018
Englanninkielinen alkuteos: Let Me Lie (2018)
Suomentanut: Päivi Pouttu-Deliére
Sivumäärä: 438 s.

Vuosi sitten Caroline Johnson päätti elämänsä karulla tavalla ja heittäytyi jyrkänteeltä mereen, kuten miehensä vain seitsemän kuukautta aiemmin. Siitä asti heidän tyttärensä Anna on kamppaillut päästäkseen sinuiksi menetyksensä kanssa. 

Äidin kuoleman vuosipäivänä Anna saa oudon, nimettömän kortin, jossa lukee: Itsemurhako? Mieti vähän. Anna alkaa epäillä, että hänen vanhempansa murhattiin, ja päättää selvittää totuuden näiden elämästä ja kuolemasta. Joku on kuitenkin sitä mieltä, että tietyt asiat olisi parasta jättää rauhaan. Riskeeraako Anna oman ja pienen vauvansa tulevaisuuden, jos hän ei anna menneiden olla?

Oma arvioni: Clare Mackintoshin kolmas romaani tarjosi koukuttavaa psykologista jännitystä. Ainakaan minä en osannut ennakoida kaikkia juonenkäänteitä, joten viihdyin tämän kirjan parissa varsin hyvin. Se tuntui myös jotenkin tutulta, mikä on ymmärrettävää, sillä Annoin sinun mennä -dekkarissa ja tässä uusimmassa kirjassa on monia samankaltaisia elementtejä. Mackintoshin toista kirjaa en ole vielä lukenut. Jos etsit dekkaria, jossa lukijaa johdetaan harhaan, Anna minun olla on osuva valinta.