Jaana Villanen (toim.): #nostanainenpäivässä - 365 voimaannuttavaa tarinaa naisista

Kustantaja: Readme.fi
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 496 s.

Tämä on enemmän kuin kirja. #nostanainenpäivässä -kirjassa kuuluu 365 naisen ainutkertainen, vahva ääni, joka voi tuoda kyyneleitä silmiin tai hymyä huulille. Yksi tarina vuoden jokaiselle päivälle auttaa herättämään sinussa uinuvan voimavaran. Kirjan tarinat sisältävät ja valavat sinuun sitä ainutkertaista rohkeutta, jonka avulla löydät voimaa ja kykenet tarttumaan haasteisiin. 

Naisten tarinat ovat monimuotoisia ja ne avaavat erilaisia ajatuksen polkuja evääksi sille, kuinka nainen voi löytää rohkeuden itsestään ja uskaltaa aloittaa uuden luvun elämässään. Tarinansa kirjaan on antanut 365 naista mm. Mervi Kallio, Sunneva Kantola, Camilla Tuominen, Tea Latvala, Pauliina Laitinen-Littorin, Helena Åhman, Maija Lukkari-Nyman, Piia Pasanen, Teresa Välimäki, Anne Kukkohovi, Heidi Sohlberg, Minna Tervamäki, Kirsi Salo, Miapetra Kumpula-Natri, Eva Biaudet, Cristina Andersson, Tarja Filatov, Minna Karhunen, Johanna Oras, Susanna Rahkamo, Reetta Vanhanen, Claudia Eve ja Marja Putkisto.

Oma arvioni: Kirjan tarinoiden lukeminen kannustaa ja rohkaisee jokaista naista tarkastelemaan omaa elämäänsä ja uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Pienet tarinat elävästä elämästä osoittavat, kuinka tärkeään asemaan yksikin kannustava lause voi nousta vaikeuksien keskellä tai muutoksia toteutettaessa. Kirjan keskeinen viesti on se, että jokainen meistä on arvokas, ainutlaatuinen ja riittävä juuri sellaisena kuin olemme. Kenelläkään ulkopuolisella ei ole oikeutta määritellä, keitä me olemme ja mihin kaikkeen lopulta pystymme. Siksi omien vahvuuksien etsiminen on matka, jolle ihan jokaisen kannattaa lähteä - ja vieläpä  juuri nyt. 

Jos etsit oman elämäsi suuntaa, haluat toteuttaa haaveesi tai kaipaat muuten vain inspiroivaa luettavaa, lue voimaannuttava #nosta nainen päivässä -teos.