Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: Crazy Rich Asians (2013)
Suomentanut: Jaana Iso-Markku
Sivumäärä: 522 s.

"Minusta Rachel on ihana. Mutta tiedät kai, mitä tapahtuu sillä minuutilla, kun laskeudut Changin lentokentälle tyttö käsipuolessasi?

Newyorkilaisen Rachelin poikaystävä Nicholas pyytää häntä viettämään kesän kanssaan Singaporessa. Rachel odottaa innoissaan poikaystävänsä perheen ja lapsuudenystävien tapaamista, mutta saakin kokea elämänsä yllätyksen. Nicholas on näet jättänyt mainitsematta, että hän on paitsi upporikkaan suvun perijä myös Singaporen tavoitelluin poikamies.  

Rachel löytää itsensä ökyelämän, juorujen ja juonittelujen hornankattilasta, jossa suhde Nicholasiin joutuu pahemman kerran koetukselle.

Oma arvioni: Tämä paljon keskustelua herättänyt menestysromaani oli itselleni ennen kaikkea kiinnostava kurkistus singaporelaiseen kulttuuriin ja kiinan kieleen. Vaikka en alaviitteistä yleensä oikein pidäkään, tässä kirjassa ne olivat ehdottomasti paikallaan. Ökyrikkaiden elämäntyyli holtittomine shoppailuineen ja mahtipontisine juhlineen ei sen sijaan ollut minusta edes kovin viihdyttävää luettavaa, vaikka tarina sinänsä ihan mukavasti etenikin. Kaipasin kuitenkin henkilöhahmoihin lisää syvyyttä ja särmää. Kenties sitä löytyy sitten seuraavista kirjoista.  

Saattaa hyvin olla, että tämä raharikas romanttinen kertomus olisi toiminut paremmin elokuvana, joka siitä on tehtykin vuonna 2018. Ei tämä kirja toki huono ollut ja aiheesta kiinnostuneille voin sitä suositella.