Belinda Bauer: Kauniit kuollessaan

Kustantaja: Karisto
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: The Beautiful Dead (2016)
Suomentanut: Annukka Kolehmainen
Sivumäärä: 470 s.

Rikostoimittaja Eve Singer on riippuvainen kuolemasta. Raa´assa kilpailussa media-alan työpaikoista hänen on löydettävä tv-katsojille verisimmät ja groteskeimmat tapaukset ennen muiden kanavien toimittajia. Kun julkisuutta janoava sarjamurhaaja tarjoaa Evelle mahdollisuutta päästä aina ensimmäisenä rikospaikalle, Even on pakko suostua. Mutta "kauniiseen kuolemaan" koukuttunut murhaaja on varannut Evelle hyytävässä mediaspektaakkelissa todellisen yllätyksen...

Mestarillinen ihmismielen kuvaaja Belinda Bauer uppoutuu Kauniit kuollessaan -romaanissaan pelottavan taitavasti niin stressaantuneen rikostoimittajan, Eve Singerin muistisairaan isän kuin sarjamurhaajankin ajatuksiin.

Oma arvioni: Kauniit kuollessaan piti tiukasti otteessaan. Kirjaa oli lähes mahdotonta laskea välillä käsistään, kun ovelan sarjamurhaajan ja kunnianhimoisen rikostoimittajan tiet kohtasivat ja hyytävät esitykset olivat valmiit alkamaan. Suosittelen kirjaa kaikille laadukkaan psykologisen jännityksen ystäville, mutta herkimpiä lukijoita haluan varoittaa siitä, että verta ei säästellä, kun julma murhaaja "tekee taidettaan". Onneksi sain kirjan luettua jo hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, niin sen kauheudet eivät tulleet uniini. 

Bauer todellakin osaa ihmismielen kuvaamisen, on psyyke sitten terve tai ei. Myös henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja juonenkuljetus sujuvaa, joten miksipä ei lukija tällaisen kirjan parissa viihtyisi. Minä ainakin pidin kirjasta kovasti.