Irina Katajisto-Korhonen & Riikka Takala: Rentoutusopas

Kustantaja: PS-kustannus
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 141 s.


Rauhallinen hengitys, levollinen olo

Rentoutumisessa tavoitteena on mielen ja kehon tasapaino ja vapautuminen fyysisestä ja psyykkisestä jännityksestä. Rentoutumiseen liittyy aina kokemus mielihyvästä. Yleisiä rentoutumisen harjoittelun tavoitteita ovat esimerkiksi unenlaadun paraneminen, stressin hallinta sekä ahdistuneisuuden tai muun psyykkisen oireen hallinta. Itselleen sopivien rentoutusmenetelmien auttaa selviytymään arjen tilanteista.

Rentoutusopas on näyttöön perustuva harjoitusohjelma. Sen kehittämisessä on hyödynnetty rentoutumiseen liittyvää laajaa teoriatietoa ja vuosien kokemusta rentoutusharjoitusten käytöstä terapiatyössä.

Tämä opas on suunniteltu erityisesti ohjaajan käyttöön. Opas kertoo yksityiskohtaisesti, miten tapaamiskerrat ja kotiharjoittelun voi rakentaa. Oppaassa on valmiita monistepohjia, joista asiakkaat saavat kattavasti tietoa rentoutuksen vaikutuksista omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa.

Oma arvioni: Kirja on varmasti oiva "työväline" rentoutusharjoitusten ohjaajille, jotka toteuttavat harjoitusohjelmaa tapaamiskerroittain. Itselleni se ei kuitenkaan tarjonnut ihan sitä, mitä siltä odotin. Rentoutuksen monimuotoiset hyödyt tulivat kyllä selväksi minullekin. Kokeilin rentouttavia hengitysharjoituksia, mutta siihen kirjan konkreettinen käyttö sitten jäikin. Osasyy kirjan hyödyntämisen vähäisyyteen oli oppaan iso sivukoko. Itse käsittelisin huomattavasti mieluummin hieman pienikokoisempaa mutta paksumpaa kirjaa...