Maike Wetzel: Tyttö joka löytyi

Kustantaja: LIKE
Julkaisuvuosi: 2019
Saksankielinen alkuteos: Elly (2018)
Suomentanut: Tuomas Renvall
Sivumäärä: 141 s.

Mihin olet valmis uskomaan, jos lapsesi katoaa?


Elly katoaa 11-vuotiaana jälkiä jättämättä. Neljä vuotta myöhemmin tyttö yllättäen löytyy elossa ja palautetaan kotiin. Mutta on pahasti traumatisoitunut tyttö todella Elly? Erimielisyydet tunkeutuvat perheenjäsenten väliin, eivätkä kaipauksen musertamat vanhemmat uskalla antaa epäilylle sijaa. Isoäiti ei usko Ellyn paluuseen hetkeäkään, mutta isosisko näkee syvemmälle haalistuneista lapsuusmuistoista huolimatta. Vain yksi asia on varma: Elly on muuttunut.

Oma arvioni: Maike Wetzel (s. 1974) kuvaa esikoisromaanissaan perhettä kohdannutta suurta tragediaa, jonka aiheuttama tuska on musertavaa. Se repii perheenjäseniä rikki, ja samalla epätoivo ottaa heissä vallan siihen asti, kunnes kadonnut lapsi löytyy - vai löytyykö sittenkään... 

Tyttö joka löytyi on lukijaansa tiukasti otteessaan pitävä, suorastaan hypnoottinen psykologinen trilleri. Tarinan tunnelma on intensiivinen. Se saa uskomaan, että kaipauksellakin on pimeä puolensa. Suosittelen tätä vahvaa ja kokoaan suurempaa romaania kaikille omaleimaisesta jännityskirjallisuudesta pitäville.