Petra Tanninen: Erityisen herkkää elämää

Kustantaja: Nemo
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 112 s.

Oivaltavat tuokiokuvat kertovat erityisherkän ihmisen sisäisestä maailmasta. Erityisherkkyys tuottaa tavallisissa sosiaalisissa tilanteissa monia pulmia, jotka voivat yllättää. Kirjan hauskat ja koskettavat kuvitukset pureutuvat muun muassa murehtimiseen, jahkailuun, oman tilan kaipuuseen ja Small talk -syndroomaan.

Oma arvioni: Tamperelainen kuvataiteilija Petra Tanninen tietää mistä puhuu, sillä hän on erityisherkkä.  Ei ole helppoa, kun pienet arkiset asiat ovat usein kohtuuttoman suuria ja vaikeita. Hänen puhuttelevan sarjakuvakirjansa hattupäinen varishahmo on varsin valloittava, vaikka hän ei haluaisi tulla edes huomatuksi. Keskipisteenä oleminen on hänelle kauhistuttavaa ja sosiaalisesti uuvuttavaa. Mutta se ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö hänellä olisi paljonkin sanottavaa, kunhan vain jotenkin kehtaisi... Ensin on kuitenkin pohdittava eri vaihtoehtoja - ja niitähän riittää yleensä aina huomattavasti enemmän kuin kaksi. 

Teoksen kuvat kuvaavat hienosti erityisherkän yksilön ajatus- ja kokemusmaailmaa ja tarjoavat näin samaistumispintaa kyseisen ominaisuuden omaaville lukijoille. Minäkin löysin itseäni aika monista stripeistä ja niin varmasti aika moni muukin, joten tämä kirja on meille mitä mainiointa vertaistukea. 

Kuvasipa yksi sivu  niin osuvasti tämän päivän tunnelmiani, että pakkohan siitä oli kuva napata:


Tämän lempeästi humoristisen sarjakuvateoksen parissa oli helppo hymyillä ja jopa nauraa -itselleen. Suosittelen, vai kannattaakohan se sittenkään... No, totta kai!