Jari Tammi: Suuri ällösanakirja - Piinakiinaa pitkässä juoksussa

Kustantaja: Pikku-idis
Julkaisuvuosi: 2016 (2., päivitetty painos)
Sivumäärä: 448 s. 

Masuasukki. Kenkulit. Pauttiarallaa. Enään. Voimaannuttava. Muksa. Palataan astialle. Edukas. Jaksuhali. Mieheke. Lomalle lomps. Rakkausvaate. Kera koiruuden. Elikkäs.

Sanaguru surffaa tykimmin! Tähän kirjaan on päräytetty vuosituhannen ärsyttävimmät sanat ja sanonnat: yli 4000 hakusanaa ja 125 aihelistaa rasittavimmista letkautuksista myötähäpeällisimpiin synonyymeihin. Kääks!

Kalvosulkeiset. Paituli. Tarrasukkia. Hanipöö. Tahtotila. Kiinnostella. Elämä on. Nyksä. Lärveisiä. Itsuli. Hiinä ja hiinä. Naimanaamat. Parhautta. Inttileski. Broisku. Juurikin näin.

Oma arvioni: Päivää että pätkähti!  Aikas hyvä buugi niinku oikeesti sairaan hianossa setissä. Meikä likettää asappina  isosti.  Ihquu, greittiä, fantsuu!  Elikkäs nyt ei saletisti himmailla. Sanagurun päräyttävän mageen sanakirjan kera kuluu tunteroinen jos toinenkin paremmin kuin jonkun randomin romskun, eikä tressi enään varppina vaivaa. Chillaa sinäkin, jookos ja vietä muksa ilta. Ota vaiks kake kaikkuun ja kuuntele muutama zibale ysärimusaa korvakarkkina samalla kun luet, kuten meitsi apauttiarallaa äskön. Soittipa joku pienoakin.  Älä ole ding dong ja vatuloi, vaan aloita näillä näppäimillä, ja loppuviimeksi kun vätystää,  niin eiku unimasaa moikkaamaan.. Ötyä! Ja huomenna taasen töihin tömps. Selavii. 

Ketä hakee diippiä luettavaa, tämä kirja ei ole vältisti ihan must. Mutta, jos teikäläinen haluaa olla mukana kieligeimeissä ja nykyviestinnän coressa, on tämä lukemisen arvoinen ceissi. Jos "verbaalinen liikavarvas ja yhteisöllinen kirosana" on ällösanalistasi kärjessä, tämän kirjan sisältö kaikkine äksöneineen saattaa olla sinulle liian överiä matskua. Jaksuhali sinne eniveis!