Sonia Paloahde: Aavistus

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 281 s.

Tiivistunnelmainen trilleri rikkovasta rakkaudesta

Paula on älykäs introvertti. Ainoa ihminen, jonka kanssa hän viihtyy, on hänen paras ystävänsä Samuel, itsekeskeinen näyttelijänalku. Eräänä päivänä Samuel esittelee yllättäen Paulalle tuoreen vaimonsa Lisan. Tämä on rikas perijätär ja julkisuudessa viihtyvä seurapiiripalstojen kuningatar.

Paula ei voi kuvitella elävänsä erossa Samuelista, joten kun Lisa tarjoaa hänelle paikkaa perheen taloudenhoitajana, Paula hylkää lupaavan akateemisen uran ja muuttaa avioparin luokse.  Nuoren lahjakkaan naisen elämänpiiri supistuu Lisan, Samuelin ja heille syntyvän lapsen ympärille. Lisan palkattua lisää henkilökuntaa muuttuu ulospäin idylliseltä näyttävän edustuskodin tunnelma aina vain oudommaksi. Paula huomaa ympärillään tapahtuvan asioita, joihin hän ei löydä selitystä.

Kuka lopulta ohjailee myrkyllistä näytelmää? Sonia Paloahteen esikoisromaani on vaikuttava kuvaus yksipuolisen rakkauden tyranniasta ja oman minuuden hukkaamisesta.

Oma arvioni: Jonkin aikaa ehdin ajatella, tapahtuuko tässä kirjassa mitään. No, tapahtuihan siinä - paljonkin. Tunnelma oli todella tiivis ja piinaavakin. Kaunis, paikoin runollinenkin kieli toi kerrontaan kiinnostavan kontrastin.  Sonia Paloahteen (s. 1992) esikoisromaani on vaikuttava ja vakuuttava. Aavistus on omaääninen ja erilainen trilleri, jota voi suositella psykologisen jännityksen ystäville.