Danielle Steel: Päivien loppuun saakka

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: Until thr End of Time (2013)
Suomentanut: Marja Helanen
Sivumäärä: 288 s. 

Rakkaus ei koskaan katoa

Newyorkilainen juristi Bill jättää kaiken seuratakseen unelmaansa: hän lähtee pastoriksi pieneen maalaispitäjään Wyomingiin. Vaimo Jenny luopuu rakastamastaan muotialasta seuratakseen miestään. He uskovat olevansa toisiinsa sidotut, aina ja ikuisesti.

Vuosikymmenten kuluttua Manhattanilla kustantajana toimiva Robert etsii suurta hittiromaania. Lillibet taas on nuori amissinainen, joka elää 1600-luvun tapaan perheelleen omistautuen. Yön tunteina kynttilänvalossa hän on kirjoittanut sisintään korventaneen romaanin ja saattaa sen nyt Robertin käsiin. Robert rakastuu oitis, ensin kirjaan, sitten naiseen, jota ei ole koskaan tavannut. Vaikka Lillibetiä uhkaa karkotus eristäytyneestä amissien yhteisöstä, jokin vastustamaton voima vetää häntä ulos hevosvankkurielämästä kohti miestä ja toisenlaista kohtaloa.

Päivien loppuun saakka kertoo kahden pariskunnan rinnakkaisista kohtaloista, rohkeudesta, yllättävistä elämänkäänteistä, vaarasta ja toivosta - ja rakkaudesta, joka ei koskaan kuole. 

Oma arvioni: Tämä maaginen rakkaustarina pyrkii ratkaisemaan ikuisen rakkauden mysteerin etsimällä vastausta kysymykseen, voiko rakkaudenkohteensa löytää uudelleen - toisessa elämässä? Jotta en paljasta kirjasta liikaa, totean vain, että kyllä minä sen parissa ihan hyvin viihdyin. Odotin tarinalta kuitenkin jotain enemmän, joten ei tämä mielestäni Steelin parhaimpien teosten tasolle yltänyt.