Kirjaesittely: Katri Kirkkopellon Mollistavia mietteitäKustantaja: Lasten Keskus
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 32 s. 

Molli, tuo sympaattinen lyhytjalkainen hännäkäs otus,  on taitava mököttäjä, mutta silti mököttäminen vaatii kovaa työtä, kun on keskityttävä koko ajan siihen, ettei vahingossakaan naura. Mollilla on otusmuisti, jonne ei mahdu kerralla kovin paljon asioita. Molli opettaa lapsille – ja miksei aikuisillekin – tunnetaitoja. Hän opastaa, että kaikkien kanssa voi nauraa, mutta ystävän kanssa voi myös itkeä. Pelko ei lähde pelottelemalla, ystävää ei saa purra eikä hänelle kannata murista.

Tässä kirjassa Katri Kirkkopellon luoma rakastettu Molli-hahmo kertoo kaikenikäisille lukijoille viisaita ja oivaltavia mietteitä monenlaisiin elämäntilanteisiin. Molli on muun muassa erilaisuuden, yksinäisyyden ja ystävyyden sympaattinen tulkki, joka ei tunnekuohuja peittele. Mollin seurassa on turvallista vaikkapa nauraa kippurassa tai tirauttaa muutama kyynel, kun siltä tuntuu.

Kirjan kuvitus on upea – tunteiden kirjo välittyy ilmeikkäistä ja hauskoista kuvista erinomaisesti. Mollistavia mietteitä -kirja sopii mielestäni erinomaisesti tunteiden pohtimisen tueksi myös lapsiryhmiin niin varhaiskasvatuksessa kuin alkuopetuksessakin. Taskuun sopivan kokonsa ansiosta tämä pieni kirja on myös erinomainen lahjakirja kaikille Mollin faneille. Tunteiden äärelle pysähtyminen ja pienten mietteiden miettiminen on hyväksi aina silloin tällöin ihan jokaiselle.

”Olen kotipiharohkea. Pidän tutuista asioista. Pidän siitä, että herään omassa sängyssäni, ja että tunnen polkujen mutkat. En taida olla suuri tuntematon -rohkea.”

Hih, minulla ja Mollilla taitaa olla siis jotakin yhteistä…

P.S. Lisää Mollistavia mietteitä voit löytää täältä