Ben Furman: Seitsemän elämäntaitoa - Miten tulla paremmin toimeen itsensä ja muiden kanssa

Kustantaja: Lyhytterapiainstituutti
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 74 s.

Seitsemän elämäntaitoa on kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille suunnattu henkisen hyvinvoinnin opas. Se tutustuttaa lukijan seitsemään ratkaisukeskeiseen taitoon, joiden avulla jokainen meistä voi parantaa elämänsä laatua.

Kirjoittaja on psykiatrian erikoislääkäri ja kansainvälisesti arvostettu ratkaisukeskeisen psykologian ja psykoterapian opettaja.

Oma arvioni: Tämän käytännönläheisen oppaan avulla lukija pääsee tutustumaan ratkaisukeskeisen terapian kulmakiviin: toiveikkuuteen, luovuuteen ja yhteistyöhön. Lähtökohtana on se, että ei jäädä vellomaan menneeseen, vaan suunnataan katse rohkeasti eteenpäin. Meidän tulisi oppia iloitsemaan pienistäkin onnistumisistamme ja uskaltaa jakaa ne muiden kanssa. Oleellista on, että tunnistamme voimavaramme ja ymmärtäisimme sen, että vaikeatkin kokemukset on mahdollista kääntää voimaa antaviksi asioiksi. Kun toimimme yhdessä muiden kanssa, on tärkeää oppia antamaan kritiikkiä oikein ja oppia suhtautumaan saamaansa kritiikkiin uteliaasti. 

Tämä opaskirjanen sisältää kiinnostavia harjoituksia edellä mainittuihin elämäntaitoihin liittyen. Eipä muuta kuin avoimin mielin kohti uusia oivalluksia.