Emelie Schepp: Kadonnut poika


Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2019
Ruotsinkielinen alkuteos: Pappas pojke (2017)
Suomentanut: Meri Ala Tauriala
Sivumäärä: 416 s.


Lämpimänä kesäyönä kuusivuotias poika soittaa isälleen. Hän kertoo kauhuissaan, että joku on tunkeutunut heidän kotiinsa. Se on viimeinen kerta, kun pojasta kuullaan ennen kuin hän katoaa jäljettömiin.

Asianajaja Jana Berzelius johtaa kammottavan tapauksen tutkimuksia. Yhdessä komisario Henrik Levinin ja rikospoliisin tutkijan Mia Bolanderin kanssa he yrittävät selvittää pojan katoamista. Mutta mitä lähemmäs totuutta he pääsevät, sitä paremmin Jana ymmärtää, että on erittäin kiireellistä löytää poika. Samaan aikaan pyytää häikäilemätön rikollinen, Danilo Peña Janaa vierailulle vankilaan. Kun Jana lopulta suostuu tapaamiseen, hänet heitetään keskelle kauheaa elämän ja kuoleman taistelua, jossa kaikki ovat vaarassa eikä kukaan ole turvassa.

Kadonnut poika on Emelie Scheppin neljäs kirja Jana Berzeliuksesta. Sarjasta on tuli nopeasti kansainvälinen menestys ja sitä myydään yli kolmessakymmenessä maassa.

Oma arvioni: Tämän kirjan lukeminen kesti tavanomaista pidempään - vuosikymmenkin ehti vaihtua sen aikana. Syy ei ollut kuitenkaan siinä, etteikö dekkari olisi pitänyt minua otteessaan. Syy oli olosuhteissa. Jana Berzelius-sarja tarjoaa kokonaisuudessaan koukuttavaa jännitystä. Suosittelen.