Euny Hong: Nunchi - Intuitiota ja tilannetajua korealaisittain

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2020
Englanninkielinen alkuteos: Nunchi (2019)
Suomentanut: Heli Ikäheimo
Sivumäärä: 211

Nunchi, ympäristön lukemisen taito, on korealainen ilmiö, joka takaa menestyksen elämässä.Hyvällä nunchilla varustettu ihminen ei päästele sammakoita suustaan vaan huomioi muiden tunteet, ajatukset ja mielialat. Nunchin avulla otat tilanteen haltuun ja saat muut puolellesi niin työhaastattelussa, ensitreffeillä kuin missä tahansa muussakin sosiaalisessa tilanteessa.

Euny Hong valaisee nunchia ja sen monituhatvuotista historiaa kutkuttavin esimerkein, joita hän poimii Jane Austenin herra Darcysta aina nykypäivän teknologiaguruihin. Arkipäivän tilanteisiin perustuvat testit paljastavat, kuinka paljon nunchissasi on kehittämisen varaa. 

Oma arvioni: On kiinnostavaa lukea välillä kirjaa, jonka sisällöstä ei ole oikeastaan mitään ennakkotietoa. Vielä mukavampaa on löytää itseltään "uusi" taito. Tai no, kirjan luettuani uskallan ainakin sanoa, etten olen nunchiton. Ja hyvä niin, sillä uskon luettuani aika vahvasti siihen, että tästä ympäristön lukemisen taidosta olisi hyötyä oikeastaan ihan kaikille - ja vieläpä varsin monenlaisissa tilanteissa. Gurutasolla en suinkaan ole, en lähelläkään, mutta Euny Hong sai etenkin kiinnostavilla esimerkeillään minut kiinnostumaan ilmiöstä, josta en ollut aiemmin edes kuullut. Jos sosiaalisten taitojen kehittäminen kiinnostaa, suosittelen lämpimästi tutustumaan nunchiin. Intuitiossa on voimaa!