Haruki Murakami: Tanssi tanssi tanssi

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2019
Japaninkielinen alkuteos: Dansu dansu dansu (1988)
Suomentanut: Antti Valkama
Sivumäärä: 568 s.

Suuri lammasseikkailu ei ole ohi. Odotettu jatko-osa on otteeseensa kietova mysteeri, jossa mikään ei ole sitä miltä ensi alkuun näyttää. Ihmisten väliset yhteydet on kuitenkin yhtä monimutkaisia kuin aina.

Oma arvioni: Vaikka tätä Tanssi tanssi tanssi -romaania kuvaillaan Suuren lammasseikkailun itsenäiseksi jatko-osaksi, oletan kuitenkin, että oma lukukokemukseni olisi muodostunut erilaiseksi, jos olisin lukenut kirjat niin sanotusti oikeassa järjestyksessä. Näin olisin ollut todennäköisesti ainakin jonkin verran paremmin kartalla tarinan omintakeisissa käänteissä ja kummallisuuksissa. Tarina oli kuitenkin varsin koukuttava näinkin. Rikoksia riitti, musiikki soi ja Murakamin lakoninen huumori puri, joten kyllä minä tämän epätodellisen ja todellisen rajamailla liikkuvan kirjan parissa viihdyin. 

Tätä kirjaa on viisainta suositella niille, jotka ovat lukeneet Suuren lammasseikkailun ja pitäneet siitä. Ja luulenpa, että tämä romaani on herkkua myös niille Murakamin kirjojen ystäville, joita viehättää maagisempi ja fantasiamaisempi tyyli.