Miika Korkatti: Mahdotonta - Maailman kyseenalaisin self help -kirja

Kustantaja: Readme.fi
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 199 s.

"Oot kyllä viimeinen ihminen, jolta odottaisin elämäntaito -opasta. Laittaisit nyt vaikka alkuun oman elämäsi kuntoon."

Voisiko elämässä saavuttaa tärkeitä asioita ilman, että saisi otettua itseään niskasta kiinni? Tähän kysymykseen Miika Korkatti lähti etsimään vastausta herättyään kyvyttömyyteensä saavuttaa itselleen merkityksellisiä tavoitteita. Elämän aikana opittuja asioita soveltamalla hän kulki sosiaalitoimiston vakioasiakkaasta Suomen ammattitaikureiden harvalukuiseen eliittiin. Korkatti onnistui siitäkin huolimatta, että häneltä puuttuvat perinteiset edellytykset menestykseen.

Matka johti seitsemän käytännöllisen muistisäännön syntymiseen, joiden pohjalta sai alkunsa maailman kyseenalaisin self help -opas. Käsissäsi oleva kirja tarjoaa sinulle uudenlaisen näkökulman onnistua siinä, mikä on aiemmin vaikuttanut mahdottomalta. Samalla kirja on nauruhermoja kutkuttava ja poikkeuksellisen häpeilemätön tutkimusmatka kirjoittajan paradoksaaliseen maailmaan, jossa silmänkääntäjä paljastaa varjelluimmatkin salaisuutensa. 

Oma arvioni: Nuori ja menestynyt taikuri Miika Korkatti (s. 1992) on kulkenut pitkän ja vaikean tien kohti unelmiaan ja merkityksellistä elämää. Esikoiskirjassaan hän kuvaa rehellisesti niin kipupisteitään kuin huippuhetkiäänkin. Hänen tarinansa on osoitus siitä, että ihminen voi muuttua ja menestyminen on mahdollista, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan. Korkatti opastaa lukijoita oman kutsumuksensa etsimisessä kantapään kautta oppimiensa kokemusten kautta. Hän kehottaa muun muassa vahvuuksien hyödyntämiseen ja kaaoksen sietämiseen. Tie menestykseen ei useinkaan ole ruusuinen, mutta unelmiinsa uskoen ja tilaisuuksiin tarttuen moni asia voi muuttua mahdottomasta mahdolliseksi. 
"Miten voin erottaa unelmat, joiden eteen kannattaa taistella?"


Miikan tarina oli kaikessa rosoisuudessaan kiinnostavaa ja koskettavaa luettavaa. Kerronnan rehellisyys viehätti varsinkin, koska totuuden puhuminen ei ole aina ollut kirjoittajalle se luonnollisin valinta. Kirjan takakansitekstissä "mainostettua" hauskuutta en tarinasta kuitenkaan juurikaan tavoittanut. Kirjan perusvire oli mielestäni surumielinen, joskin loppua kohden jo hieman valoisampi: Aina on toivoa. 

Myönnän, että suhtauduin aluksi tähän kirjaan hieman ennakkoluuloisesti, kuten oikeastaan self help-kirjallisuuteen yleensäkin. Kun kirjoittajana on vieläpä taikuri, olin aluksi ikään kuin hieman varpaillani. En oikein tiennyt, mitä kirjalta odottaa, mutta uteliaana ihmisenä päätin tarttua teokseen, ja ihan hyvä niin. Voisin suositella kirjaa etenkin kaikille itseään etsiville nuorille. Miikan tarina voi toimia heille innostavana esimerkkinä ja kannustavana oppaana matkalla kohti unelmia.