Sanna Leino: Stressitohtori - Enemmän itsetuntemusta, vähemmän stressiä

Kustantaja: Kustantamo S&S
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 165 s. 

Mitä stressi on ja miten tunnistat sen? Miten stressiä voi säädellä? Miten lapsuus ja temperamentti vaikuttavat siihen, mikä aiheuttaa stressiä juuri sinulle?

Jokainen meistä kokee stressiä eri asioista ja eri tavoin. Omaa kokemusta ei pidä verrata muihin, vaan avain stressin säätelyyn siitä toipumiseen on itsetuntemus.

Oma arvioni: Vietin Lukurauhan päivää Stressitohtorin seurassa. Tässä yleistajuisessa ja käytännönläheisessä kirjassa kuvataan stressin olemusta ja sen vähentämiseen tarkoitettuja keinoja. Harjoitteiden avulla jokainen lukija voi kartoittaa stressitekijöitä omassa elämässään. ja henkilökohtaisia taipumuksiaan reagoida stressiin. Parhaimmillaan stressi voi olla hyväksi, mutta pahimmillaan se on todella haitallista. Sanna Leino yhdistää kirjassaan tieteellisen tutkimustiedon ja kokemuksellisen tiedon sujuvasti ja kiinnostavasti.  

Kirjalla on toiveikas viesti: stressille on aina mahdollista tehdä jotakin, joten sen vangiksi ei tarvitse jäädä. Ensimmäisenä askeleena voi olla vaikeiden tunteiden tunnistaminen ja niiden hyväksyminen. Jokainen meistä on kokenut joskus stressiä, joten tämän kirjan lukemista on helppo suositella kaikille.