Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2011
Ruotsinkielinen alkuteos: Småtrollen och den stora översvämningen (1945)
Suomentanut: Jaakko Anhava
Äänikirjan kesto: 57 min
Lukija: Tytti Paavolainen

Tove Janssonin ensimmäinen muumikirja!

Muumipeikko ja Muumimamma etsivät perheensä luota seikkailemaan lähtenyttä Muumipappaa ja joutuvat matkalla itsekin erilaisiin seikkailuihin. He kokevat monia vaaroja ja säikähdyksiä, mutta ennen pitkää perhe on taas onnellisesti yhdessä. Lopulta Muumit löytävät myös pienen laakson, kauneimman paikan mitä he ovat koskaan nähneet. 

Oma arvioni: Tästä jännittävästä seikkailuista alkoi Muumien tarina, joka ihastuttaa pieniä ja isompiakin lukijoita edelleen 75 vuotta myöhemminkin eri puolilla maailmaa. Muumeissa itseäni viehättää näiden sympaattisten hahmojen ajaton viisaus. Tässä ensimmäisessä muumikirjassa koetaan uusia ja outojakin asioita, mutta pelkoja ei tarvitse onneksi kohdata yksin. Yhdessä rohkeasti eteenpäin kulkien ja toinen toistaan tukien vaikeistakin tilanteista kyllä selvitään. Kun uskaltaa astua seikkailuun, voi nähdä ja kuulla mitä tahansa. Maailma on ihmeellisyyksiä täynnä. 

Aloitan tällä klassikolla osallistumiseni Muumi-kirjojen -lukuhaasteeseen, kuten kerroinkin jo kirjoituksessani Luen. Koen. Kirjoitan -blogin puolella.  

P.S.  Olen jo aikaisemmin blogannut seuraavista muumikirjoista:

Muumipappa ja meri
Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia
Taikatalvi
Vaarallinen juhannus