G. L. Marvel & Leena Parkkinen: Sankaritarinoita eläimistä jotka muuttivat maailmaa

Kustantaja: Aula & Co
Julkaisuvuosi: 2019
Espanjankielinen alkuteos: Cuentos de animales que han gambiado el mundo (2019)
Suomentanut: Sari Selander
Äänikirjan kesto: 2 h 43 min
Lukija: Kirsti Valve

Ensimmäinen kloonattu eläin, simpanssi joka oppi viittomakieltä, ensimmäinen eläin joka kävi avaruudessa, Tarzanin uskollinen kumppani ja koira joka ei koskaan unohtanut omistajaansa.

Tässä kirjassa tutustutaan eläinsankareihin, jotka ovat muuttaneet maailmaa tavalla tai toisella. Dolly-lammas, Lassie-koira, Cheeta- simpanssi, Pullervo-norppa ja lukuisat muut eläinsankarit. Kirjassa on yli 50 tarinaa eläinsankareista, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan, vieneet sydämemme ja pelastaneet henkemme viisaudellaan, nokkeluudellaan ja uskollisuudellaan.

Kirjailija Leena Parkkinen on kirjoittanut teokseen Pullervo-norpasta ja muista suomalaisista sankarieläimistä.

Oma arvioni: Sympaattisia ja jännittäviäkin tarinoita kaikenkarvaisista eläimistä pienille ja vähän isommillekin eläinten ystäville. Toki tässä yhteydessä haluan varoittaa siitä, että kaikki tarinat eivät ole iloisia. Osalle eläimistä käy huonosti - ja ikävä kyllä ainakin osittain ihmisten itsekkyyden ja piittaamattomuuden vuoksi. Kunpa oppisimme huolehtimaan eläimistä ja niiden oikeuksista entistä paremmin. Näin olisimme paremmin eläinten osoittaman lojaalisuuden ja rakkauden arvoisia. Koiraihmisenä minulle koskettavinta kuultavaa olivat tarinat omistajiaan  uskollisesti jopa vuosikausia odottaneista koirista, kuinka liikuttavan kaunista...