Malla Rautaparta: Hyvän hengityksen anatomia - Kuinka palauttaa hengitys tietoisuuteen

Kustantaja: Basam Books
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 134 s. 

Anna ajatus hengityksellesi. Alati mukana kulkeva elämää rytmittävä voimavara jää usein arjessa huomioimatta. Malla Rautaparta on teoksellaan Hyvän hengityksen anatomia kutsunut meidät kaikki antamaan tietoisesti tilaa kehoa ja mieltä tervehdyttävälle hengitykselle.

Luettuasi kirjan ymmärrät miten hengityselimistö ja hengityksen aikaansaavat lihakset toimivat, kuinka ottaa koko keho mukaan hengittämiseen ja miten hyvää hengittämistä voi harjoitella. Rautaparta kertoo kirjassaan myös hengitystä säätelevistä ja rajoittavista tekijöistä sekä hengittämämme ilman laadun merkityksestä.

Oma arvioni: Jos hyvän hengityksen anatomia kiinnostaa, haluat antaa sille tilaa ja tehdä säännöllisesti ja pitkäjänteisesti joogaharjoituksia, jotka edistävät tietoista ja rentouttavaa hengitystä, tästä kirjasta voi olla sinulle hyötyä. 

"Vasta säännöllisyys kutsuu esiin ne sisäiset voimat, jotka auttavat meitä tavoitteissamme, olivatpa ne toipumista sairaudesta, mielenrauhan vahvistamista tai kauneuden kasvua elämäämme."

Tämä on tärkeää, sillä hengitys aiheuttaa muutoksia kehon kemiassa. Se muuttaa kokonaisuutta nimeltä ihminen.