Ninni Schulman: Poika joka ei itke

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Pojken som slutade gråta (2012)
Suomentanut: Terhi Vartia
Sivumäärä: 384 s. 

Kun menneisyyden painolasti käy kohtalokkaaksi.

Suositun dekkarisarjan toisessa osassa Magdalena Hanssonin elämä Hagforsissa sujuu päällisin puolin hienosti. Uusi alku ei silti ole ongelmaton: rakkaudessa on ryppyjä eikä poika Nils ole löytänyt kavereita. Ehkä muutto vanhaan kotikaupunkiin olikin vikatikki. Kun tuhopolttaja alkaa kesäkuumalla piinata seutua, paikallislehden toimittajana puurtava Magdalena seuraa tapahtumia pelottavan läheltä. Omakotitalo toisensa jälkeen palaa maan tasalle paljastaen samalla uhrien synkät salaisuudet ja vanhat kaunat. Kenen talo on seuraavaksi ilmiliekeissä ja miksi ihmeessä?

Suurmenestys Ruotsista kertoo värisyttävän tunnistettavasti pikkukaupungin arjesta, kimuranteista ihmissuhteista ja pinnan alle kätketyistä salaisuuksista. 

Tyttö lumisateessa -dekkarista tutuksi tulleet henkilöt jatkavat elämäänsä kesäisessä pikkukaupungissa. Pidän Schulmanin tyylistä tuoda päähenkilöt iloineen ja huolineen lähelle lukijaa. Rauhallinen arki järkkyy pahasti, kun polttomurhat järkyttävät seudun asukkaita ja kylvävät heidän keskuudessaan lamaannuttavaa pelkoa siitä, kuka on seuraava uhri ja miksi? Jännitys on tiivistä loppuun asti, mutta tarina on kammottavista rikoksista huolimatta ennemmin surumielinen kuin ahdistava.  

Tämän dekkarin  jälkeen tiedän haluavani lukea sarjan seuraavatkin osat. Jos olet laadukkaan pohjoismaisen jännityskirjallisuuden ystävä, kannattaa tutustua Ninni Schulmanin teoksiin.