Mauri Laakkonen: Elämän kosketus - Runoja.

Kustantaja: BoD
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 180 s.

Elämän kosketus on herkkä, hauras ja kaunis, mutta usein myös kova, julma ja armoton. On tärkeää oppia virheistään ja arvostaa entistä, sillä ihmisellä on vain tämä yksi elämä. Tämän kokoelman runoissa elämää ja maailmaa tarkastellaan sekä tunteiden että mielikuvituksen kautta.  Elämä hämmästyttää ja hätkähdyttää. Vaikka suunnittelisimme kaiken kuinka huolellisesti tahansa, jo seuraava hetki voi muuttaa kaiken. Eletty ja koettu ovat teksteissä vahvasti läsnä kuin myös kirjoittajan suuri rakkaus luontoa ja sen monimuotoisuutta kohtaan. 

Runoja lukiessa voikin aistia puiden havinan ja puron solinan ja nähdä taivaan huikean sinen. On kuin lukija olisi  luontoretkellä nauttimassa metsän tarjoamasta rauhoittavasta turvasta ja lumoutumassa luonnon ihmeistä. Ja, mikä parasta, luonto muuttuu vuodenaikojen mukaan ja näyttää siten meille monet kasvonsa.   

Tätä  tuoretta kokoelmaa, joka koostuu vuosina 2017-2020 kirjoitetuista runoista voi suositella kaikille elämänmakuisen runouden ja luonnon ystäville.