Robin Sharma: 5 am club - Ota aamut haltuusi, kohenna elämääsi

Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: The 5 AM Club
Suomentanut: Timo Utterström
Äänikirjan kesto: 11 h 52 min
Lukija: Jarmo Mäkinen

Voittaminen alkaa aloituksesta

Inspiroiva ja rehellinen kirja siitä, miten yksinkertaiset muutokset voivat muuttaa elämäämme. Robin Sharma on yksi maailman vaikuttavimmista johtajuuden ja henkilökohtaisen elämähallinnan asiantuntijoista. 5 AM CLUB-kirjassaan hän antaa käytännönläheisiä neuvoja siihen, miten jokainen voi löytää oman menestyksensä salaisuuden aamun varhaisista tunneista. Sharman menetelmä hyödyntää Mindfullness- ja meditaatio-tekniikoita ja auttaa vähentämään stressiä, lisäämään tuottavuutta, parantamaan keskittymistä ja ennen kaikkea, voimaan paremmin.

5AM CLUB

• Käytä aamun ensimmäiset maagiset tunnit hyväksesi ja luo perusta terveellisemmälle,
vähemmän stressaavalle ja energisemmälle elämälle
• Vaiheittaisen menetelmän avulla löydät aikaa treenata, meditoida ja kehittyä
• Vapauttaa luovuutta ja parantaa keskittymistä

Oma arvioni: Olin kuullut tästä kirjasta paljon, joten pitihän tämä kansainvälinen myyntimenestys lukea viimein itsekin. Tai siis, kuuntelin sen äänikirjana. En muista, milloin jokin kirja olisi ärsyttänyt ja toisaalta myös huvittanut niin paljon kuin tämä self help-opus. Jos kirjailijan sanoja on uskominen, se ei suinkaan ole teoksen tarkoitus. No, kyllä kirjassa muutama ihan hyväkin oivallus elämästä oli,  en sitä kiellä. 

”Huominen on lupaus, ei tosiasia. Nauti joka aamusta ja arvosta jokaista päivää, jonka saat elää tässä maailmassa. Ota suuria riskejä, mutta suojaa niitä maalaisjärjellä. Elä kuin huomista ei koskaan tulisi, mutta tasapainota sitä käyttäytymällä kuin eläisit ikuisesti.”

Yritän olla kiitollinen hyvistä asioista elämässäni, mutta jos jostain syystä satun heräämään aamulla ennen viittä, en suinkaan aloita "voitontuntiani" vaan yritän kaikin keinoin jatkaa uniani. Olen ihminen, joka kukkuu yömyöhään ja torkuttaa aamulla sitä innokkaammin, mitä aikaisemmin on noustava ylös. Olen aina ollut illanvirkku - ja sellaisena aion pysyäkin. Näin ollen kello viiden aamuklubi ei saa minusta uutta jäsentä. Nukun mieluummin onneni ja vaurastumiseni ohi, en nimittäin usko satuihin. Juuri tuo tarinallisuus oli piirre, josta en pitänyt Sharman kirjassa lainkaan. Luulenpa, että se jakaa lukijoiden mielipiteet aika voimakkaasti. Kukapa meistä ei haluaisi lisätä hyvinvointiaan, mutta rajansa kaikella. Luotan siihen, että voin olla oman elämäni päähenkilö hyvin ilman älyttömän aikaisin tapahtuvia heräämisiä ja hikitreenejäkin. Kaiken kaikkiaan minun oli vaikea suhtautua tämän kanadalaisen elämäntaitogurun tarjoamiin oppeihin oikeastaan millään tasolla vakavasti. Uskon, etten ole yksin lukukokemuksen aiheuttamien todella hämmentävien tunteiden kanssa. Tämän kirjan kohdalla en edes keksi, kenelle sitä suosittelisin.