Johanna Huhtamäki & Vappu Pimiä: Valon antajat – Kiitä unelmasi todeksi

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 267 s.

Kiitollisuus on avain onneen - onnellisuus on avain menestykseen

Nykytutkimuksen valossa tiedetään, että menestyksen ja unelmien saavuttaminen ovat onnellisuuden seurauksia. Kirja kertoo, miten sinä voit tehdä omista unelmistasi totta käyttämällä kiitollisuutta voimavarana ja uskomalla itseesi ja muihin. Tämä ei ole pelkkää uskomusta, vaan tieteen tukemaa todellisuutta.

Oma arvioni: Vaikka itseensä uskominen ja kiitollisuus ovatkin tärkeitä, luulenpa kuitenkin, että aika harvoin kiitollisuuden voimalla on mahdollista saada unelmansa toteutumaan ikään kuin tuosta vaan. Ja toisaalta, vaikka oma asenne usein ratkaiseekin, kaikkia vaikeuksia ei myönteisen asennoitumisen avulla ole mahdollista voittaa. Kaikki ei onnistu, vaikka toivoisi kovasti ja yrittäisi kuinka sinnikkäästi tahansa. Onnellisuus ja menestyminen ovat todellisuudessa varmasti ainakin useimmiten huomattavasti monimutkaisempia asioita, kuin tämän kirjan esimerkit niin kirjoittajien omista kuin muidenkin elämistä antavat helposti ymmärtää. 

Yritin ensin kuunnella tätä Vappu Pimiän lukemana äänikirjana, mutta muun muassa samojen asioiden toistelu häiritsi liikaa, joten vaihdoin kuitenkin kesken kaiken e-kirjaan Teos aiheutti minussa aika ristiriitaisia tunteita, kun peilasin joitakin siinä kuvattuja asioita etenkin omiin viimeaikaisiin kokemuksiini. Mutta jokainen kokee lukemansa tietysti omalla tavallaan. Joten, jos teema kiinnostaa, saattaa tämä kirja tuoda arkeen ainakin hieman valoa.