Merja Kalm & Mira Mallius: Hyvä tyyppi – Supervoimien käsikirja

Kustantaja: Lasten keskus
Julkaisuvuosi: 2020
Kuvittanut: Mira Mallius
Sivumäärä: 80 s. 

Jokaisessa meissä kuplii voimia, jotka auttavat selviytymään vaikeistakin tilanteista, ponnistelemaan kohti tavoitteita ja unelmia sekä olemaan toisille tukena, turvana ja tsempparina silloin, kun he sitä tarvitsevat.

Hyveet ovat arkipäivän supervoimia, joita kannattaa treenata aivan kuten lihaksia. Tämä lämminhenkinen kirja luottaa vahvuuspedagogiikan voimaan ja tarjoaa tarinallisia työkaluja hyveiden tunnistamiseen ja kehittämiseen itsessä ja muissa. Usko pois, meistä jokainen on hyvä tyyppi - MYÖS SINÄ!

Oma arvioni: 

Mistä on hyvät tyypit tehty? Rohkeudesta, rehellisyydestä, ystävällisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Ahkeruudesta ja avuliaisuudesta, hyväntahtoisuudesta ja joustavuudesta. Iloisuudesta, itsevarmuudesta ja luotettavuudesta. Huomaavaisuudesta, anteliaisuudesta, kohteliaisuudesta, anteeksiantavaisuudesta, myötätunnosta ja kunnioituksesta. Sinnikkyydestä ja uskollisuudesta, lempeydestä ja luovuudesta. Rakkaudesta ja kiitollisuudesta. Niistä on hyvät tyypit tehty.

Tämä positiiviseen pedagogiikkaan pohjautuva värikkäästi kuvitettu tuore tietokirja tutustuttaa lapset sympaattisten eläinhahmojen seurassa pienten tarinoiden ja hyödyllisten harjoitusten avulla hyviin ominaisuuksiin, jotka tekevät ihan jokaisesta ainutlaatuisia ja hyviä tyyppejä, jotka ovat muun muassa reiluja, myötätuntoisia, auttavaisia ja sinnikkäitä.   

Harjoittelemalla jokainen voi muun muassa oppia kannustamaan muita ja ajattelemaan itsestään myönteisesti, Harjoittelu auttaa myös huomaamaan ympärillä olevaa kauneutta ja olemaan kiitollinen hyvistä asioista. Teos on siis sanomaltaan varsin tärkeä ja ajankohtainen. Vaikka kirjaa voi lukea mainiosti itsekseen, mukavinta näitä supervoimia on varmasti kuitenkin harjoitella yhdessä muiden hyvien tyyppien kanssa. Hymy tarttuu ja kehut ilahduttavat, joten niitä kannattaa jakaa.