Tuuli Rannikko: Savuverho

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2005
Sivumäärä: 293 s.


Vakuutusetsivä Jenni Talvi herää voimakkaaseen räjähdykseen. Kirkas, valkoinen valo tuntuu repivän pimeän yön kappaleiksi. Räjähdystä seuraa pelottava hiljaisuus.

Jenni on ollut luennoimassa naistenlehti Amandan toimittajille turvallisuudesta Kemiössä sijaitsevassa koulutuskeskuksessa. Tärkeä tilaisuus muuttuu murhatutkimukseksi, kun lehtikustantamon omistajan loistoauto lentää pommin räjäyttämänä ilmaan.

Tapausta saapuu tutkimaan värikäs rikosylikomisario Rinne Turusta, mutta lehtikeisari Tarmo Merimaa taivuttelee Jennin selvittämään vyyhteä hänen lukuunsa. Merimaa epäilee, että pommi oli tarkoitettu hänelle eikä hänen räjähdyksessä kuolleelle alaiselleen.

Naistenlehtien värikäs maailma johdattaa Jennin vallanhaluisten ja juonitteluun taipuvaisten ihmisten syvimpiin salaisuuksiin. Sekä voittajat että häviäjät pelaavat peliään armottomasti, he osaavat juonittelun ja koston taidon.

Jenni on yksin ja ilman minkäänlaista turvaverkkoa, kun hän kohtaa elämänsä tähän asti vaikeimman asian. Ja sitten tapahtuu toinen murha. Savuverho on Jenni Talvi -sarjan kolmas dekkari.