Ulla Feldscher: Rakas, tiesitkö että olen psykopaatti

 
Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 139 s. 


Kun kumppani ei ole sitä, mitä luulit

Tositarina naisesta, joka rakastuu hurmaavaan herrasmieheen. Kun hän luulee tuntevansa miehen, hän uskaltaa antautua suhteen vietäväksi. Julma totuus alkaa paljastua häämatkan jälkeen ja se uhkaa hajottaa naisen henkisesti kappaleiksi. Haluaako hän edes tietää totuuden rakastamastaan miehestä?

Oma arvioni: Kirja on tositapahtumiin perustuva kertomus siitä, kuinka rakkaus tekee sokeaksi. Ihastuksensa kohteesta ei edes halua huomata mitään epäilyttävää. Ei vielä silloinkaan, kun valehtelu ja lupausten pettäminen toistuvat useita kertoja, ja mieleen hiipii ajatus siitä, voisiko olla kysymys siitä, ettei miehellä ole lainkaan empatiakykyä eikä hän tunne syyllisyyttä. Sellaisen ihmisen kanssa eläminen olisi kyllä kamalaa, joten kirjan luettuani voin olla varsin tyytyväinen siihen, etten ole parisuhteessa...

Jos aihe kiinnostaa, on tarina lukemisen arvoinen. Jos aihe koskettaa omakohtaisesti, saattaa lukukokemus olla osittain rankka mutta uskoakseni myös voimaa antava. Selviytyminen ei ole helppoa, mutta kuitenkin mahdollista.