Vesa Sisättö: Lukemisen voima – Rauhoita mielesi ja paranna keskittymiskykyäsi

 

Kustantaja: SKS Kirjat
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 212 s.


Löydä lukemisen supervoimasi

Haluaisitko saada takaisin lukemisen taidon? Tuntuuko kirjan äärelle pysähtyminen vaikealta? Kaipaatko elämääsi rauhallisempaa tahtia? 

Lukeminen parantaa tutkitusti keskittymiskykyä, vähentää stressiä ja ehkäisee muistisairauksia. Keskittynyt lukeminen on ainutlaatuinen taito, joka ei synny ihmiselle automaattisesti. Onneksi kuka tahansa voi opetella lukijaksi. 

Lukemisen voima on kirja sinulle, joka haluat löytää lukemisen ilon, Sinulle, joka haluat palata lukijaksi. Ja aivan erityisesti sinulle, joka et vielä ole löytänyt lukemisen supervoimaasi. 

Oma arvioni: Lukeminen on ollut minulle aina rakas harrastus ja nykyään sen voisi sanoa olevan oikeastaan elämäntapa. Luen paljon sekä työssäni että vapaa-ajalla. Vaikka en olekaan koskaan kadottanut lukemisen iloa, eikä lukujumikaan ole minua ainakaan pahasti koskaan vaivannut, tässä uutuuskirjassa oli paljon kiinnostavaa tietoa lukemiseen liittyen. 

On huolestuttavaa, että monet nuoret eivät nykyään innostu lukemisesta. Lukemisesta ja monipuolisesta lukutaidosta on kuitenkin niin monenlaisia hyötyjä, että on vaikea keksiä toista yhtä tärkeää taitoa, tärkeämmästä nyt puhumattakaan. Siksi niin vanhempien kuin opettajienkin on tärkeä ohjata lapsia ja nuoria monenlaisten kirjojen äärelle. Klassikkojärkäleistä ei ehkä ole viisainta aloittaa. On oleellista löytää kirjoja, jotka yksilöitä oikeasti kiinnostavat. Kirjassaan Vesa Sisättö tarjoaa kirjavinkkejä  muun muassa kalenterin mukaan lukemiseen ja erilaisiin elämäntilanteisiin ja -vaiheisiin. 

Jos tunnistat itsesi yllä olevasta kirjan takakannen "kuvauksesta", tämä on mainio kirja juuri sinulle. Se auttaa sinua löytämään aikaa lukemiselle ja muistuttaa siitä, että lukea voi oikeastaan missä tahansa. Lukemisen taikaa ei kannata koskaan kadottaa. Siispä lukekaamme ja nauttikaamme siitä! Enpä ennen tätä kirjaa ole ajatellut omaavani supervoimaa, mutta kyllähän lukeminen sellainen todella on. Ehkä palaan tähän asiaan vielä myöhemmin...