Kirja-arvio: Hannu Hirvosen Jääpeilin vanki on kiehtova fantasiaseikkailu

Salli on vauhdikas tyttö, jonka mielikuvitus lähtee helposti lentoon ja vie hänet uskomattomiin seikkailuihin. Niin käy turkulaisen Hannu Hirvosen kirjoittamassa uudessa lasten fantasiaromaanissa Jääpeilin vanki. Sallin ja hänen veljensä Villen luisteluretki saa yllättävän käänteen, jonka jälkeen kaikki on hetkessä toisin. Tutusta ja turvallisesta jää muistuttamaan vain mummon rakkaudella lapsenlapselleen kutoma pitkä punainen kaulaliina. 

Salli tutustuu maailmaan, jota hallitsee suuri ja mahtava konna. Sen mahtavassa valtakunnassa ahneus on voimaa, kyyneleet timantteja ja onnettomuudet rikkauden lähde. Jos haluat tietää, miten Salli pärjää itseriittoisen kuningassammakon  ja tämän monia lajeja edustavien alamaisten kanssa, hyppää rohkeasti mukaan tapahtumientäyteiseen ja jännittävään seikkailuun. Tarinan edetessä selviää sekin, miksi kaukana siintävästä Airistosta ei saa edes puhua. 

Jääpeilin vanki on tarina ystävyydestä ja erilaisuuden voimasta. Kukaan ei selviä kaikesta yksin, ja kaikki ovat arvokkaita, eivätkä suurimmat rikkaudet ole rahassa mitattavissa. Näin voisi tiivistää tämän mielikuvitusta ruokkivan ja kielellisesti värikkään fantasiakertomuksen syvällisen sanoman. Kirjan hienosta mustavalkokuvituksesta vastaa kuopiolainen kuvataiteilija Johanna Taskinen. 

Kirjaa voi suositella etenkin vilkkaan mielikuvituksen omaaville ja seikkailunnälkäisille lapsille. Tänään vietetään jälleen Satupäivää, joten tässä mainio lukuvinkki sunnuntain viettoon. Siksi halusinkin julkaista tämän postauksen juuri nyt. Kiitos kirjailijalle saamastani arvostelukappaleesta. Oli varsin virkistävää hypätä  välillä itselleen vieraamman kirjallisuusgenren pariin. 

Kustantaja: BoD
Julkaisuvuosi: 2020
Kuvittanut: Johanna Taskinen
Sivumäärä: 232 s.P.S. Hannu Hirvonen on kirjoittanut myös Viisisataa kutiavaa hammasta -lastenkirjan. Arvioni siitä voit lukea tästä