Sophie Kinsella: Sitä saa mitä antaa

 

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2020
Englanninkielinen alkuteos: I Owe You One (2019)
Suomentanut: Kaisa Kattelus
Sivumäärä: 406 s. 

Rakkaus kuittaa kaikki velat.

Fixie on lempinimensä ansainnut: hänen on pakko fiksata kaikki, mikä ei ole ihan justiinsa. Asiaan kuuluu, että kaveriakaan ei voi olla auttamatta. Kun tuntematon ruskeasilmäinen mies pyytää häntä kahvilassa vahtimaan läppäriään, Fixie toki suostuu – ja pelastaa koneen samalla vesivahingolta. Kiitollinen Seb kirjoittaa Fixielle velkakirjan, mistä seuraa varsinainen vastapalveluksien pingismatsi. Uskaltaako auttavainen Fixie lopulta fiksata itsensäkin ja taistella oman onnellisuutensa puolesta?

Oma arvioni: Tutun kinsellamainen on tämäkin suositun englantilaisen chick lit -kirjailijan uusin suomennettu romanttinen komedia. Juoni ei ole kuitenkaan liian vaaleanpunaista höttöä, vaan kirjassa on myös syvällisempiä teemoja. Se oikeastaan kannustaa ihmisiä miettimään, mitä he elämältään haluavat ja etsimään omia vahvuuksiaan. Tavoitteitaan ja unelmiaan ei tule piilotella, vaan ne kannattaa sanoa rohkeasti ääneen. On kysymys sitten työstä tai rakkaudesta. 

Vaikka Fixie ei mielestäni Kinsellan tunnetuimman hahmon eli Himoshoppaajan,  veroinen olekaan, kyllä minä tämän järjestelyintoisen nuoren naisen ja hänen perheensä seurassa viihdyin. Ihan mukava perjantaikirja siis. Uskon kuitenkin, että kirja "uppoaa" paremmin itseäni nuorempiin noin kolmekymppisiin naisiin. Minun nauruhermoani ei tämä vuoristorata-ajelua muistuttava tarina juurikaan kutitellut.