Charlie Mackesy: Poika, myyrä, kettu ja hevonen

 

Kustantaja: Nemo
Julkaisuvuosi: 2020
Englanninkielinen alkuteos: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (2019)
Suomentanut: Juhani Lindholm
Sivumäärä: 123 numeroimatonta sivua 

Poika tapaa myyrän, ja he lähtevät metsään kävelylle. Seuraan liittyvät kettu ja hevonen. Tällä porukalla pohditaan elämän suuria kysymyksiä: Milloin tunnemme suurinta vapautta? Mitä meistä tulee isona? Onko pulmaa, jota pala kakkua ei ratkaisisi?

Loisteliaasti kuvitetussa kertomuksessa kyyneleet ovat osoitus vahvuudesta, ja rohkein on se, joka uskaltaa pyytää apua.

Oma arvioni: Upea kuvakirja, joka tarjoaa ajatonta viisautta muun muassa ystävyydestä, anteeksiannosta ja unelmista sekä kauniita piirroskuvia niin pienten kuin isompienkin lukijoiden iloksi, lohdutukseksi ja rohkaisuksi. Jos haluat tietää, mikä on myyrän mielestä suurinta ajanhukkaa tai pojan mukaan parasta, mitä hän on saanut selville, lue tämä hieno kirja. Se tarjoaa kokonaisvaltaisen lukuelämyksen ja kestää mainiosti monta luku- ja katselukertaa. Siksi teos sopii mielestäni mainiosti vaikka lahjaksi.   
”Älä määrittele omaa arvoasi sen mukaan, miten muut sinua kohtelevat”, sanoi hevonen. 


Varsin viisas neuvo ihan jokaiselle meistä, sillä jokainen ihminen on tärkeä, jokaisella on väliä ja jokainen tuo maailmaan jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei tuo. Sen kun aina muistaisimme, niin osaisimme varmasti olla myös kilteimpiä sekä itsellemme että toisillemme.