James Campbell & Rob Jones: Hullunhauskat opettajat

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2020
Kuvittanut: Rob Jones
Englanninkielinen alkuteos: The Funny Life of Teachers (2019)
Suomentanut: Ulla Selkälä
Sivumäärä: 208 s.

Mitä opettajat tekevät koulun ulkopuolella, JOS HE EDES IKINÄ POISTUVAT LUOKKAHUONEESTA? Nukkuvatko he katossa pää alaspäin kuin lepakot? Vai kaivautuvatko he TERVEYSSANDAALIRÖYKKIÖN alle?

Tutustu kaikenlaisiin opettajiin käytäville eksyvistä vanhuudenhöperöistä opettajista aina haisuliopeen, joka löyhkää märältä koiralta, ja hohota mahasi kipeäksi tämän räkänaurut kirvoittavan kirjan parissa. 

Inhoatpa tai rakastatpa opettajia, haluatpa opettajaksi tai viittaatpa heille kintaalla – jos tykkäät nauraa katketaksesi, tämä kirja on sinua varten!

Oma arvioni: En juuri nauranut. Ai niin, enhän taida olla ihan kohderyhmääkään. Ja eihän minun opettajana olisi kannattanut tähän kirjaan tarttuakaan. No, luinpa sen kuitenkin. Yksi asia, joka oman koulutaipaleen alusta palautui ikävästi mieleen, oli nokkahuilun soitto, tai tarkalleen ottaen nokkahuilun karmea ääni etenkin silloin, jos ei sitä osannut soittaa. Olen kirjan tekijöiden kanssa samaa mieltä siitä, että nokkahuilu on musiikillisen kidutuksen väline. Moniin muihin kirjassa esitettyihin "faktoihin" kannattaa sen sijaan suhtautua varauksellisesti. 

Tämän kirjan voi lukea halutessaan vaikka lopusta alkuun tai alhaalta ylös. Ja nauraa saa ihan niin paljon kuin naurattaa. =D