Saku Tuominen: Kaikki on hyvin - Riippumatta siitä miten kaikki on

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 223 s. 

On helppo sanoa, että huomisen maailma on epävarma ja sen kanssa pitää oppia elämään. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Kaikenlaista tapahtuu kaikille koko ajan, hyvää ja huonoa. Monesti maailma tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja haasteet kohtuuttomilta. Miten tämän keskellä kykenee säilyttämään mielenrauhan ja jopa kukoistamaan?

Kirja on yksinkertainen ja positiivinen teos, josta on apua elämän monimutkaisimmissa ja vaikeimmissa hetkissä. Se auttaa säilyttämään innostuneen, avoimen ja luovan mielen silloinkin, kun kaikki tuntuu vaikealta. Kirja sopii yhtä hyvin yksityiselämään kuin yritysmaailmaankin, ihmissuhteisiin bisneskriiseihin. 

Oma arvioni: Elämä ei ole aina ihanaa. Meidän jokaisen on kohdattava elämässämme myös sellaisia asioita, joita emme haluaisi. Menneisyys mietityttää ja tulevaisuus pelottaa. Mutta, entä jos opettelisimme elämään juuri tässä ja nyt, hetkessä. Näin meidän ei tarvitse olla koko ajan huolissamme jostakin. Saku Tuominen puhuu uusimmassa kirjassaan yksinkertaisen oivaltavasti ja kiinnostavien esimerkkien avulla siitä mahdollisuudesta, joka meillä aina on. Voimme nimittäin valita, mihin kiinnitämme huomiomme; olemmeko jatkuvasti ahdistuneita ja haluamme koko ajan jotain enemmän, vai olemmeko kiitollisia kaikesta siitä hyvästä, mitä meillä on. Itsestäänselvyyksiä kun ei oikeastaan olekaan. Valinta on periaatteessa varsin helppo, mutta käytännössä usein kuitenkin kaukana siitä. Meidän onkin oleellista oppia hyväksymisen tärkeää taitoa. Tuomisen mukaan peli ei ole siis vielä menetetty:


"Voimme elää elämämme siten, ettei mikään ole kovin ihmeellistä. Tai siten, että kaikki on."


Toivoa onneksi on, vaikka siltä ei välttämättä aina tunnukaan. Jos kaipaat elämääsi lisää mielenrauhaa ja olet avoin sille idealle, että asioihin voisi kenties suhtautua toisinkin, lue tämä sanomaltaan positiivinen kirja.