Stéphane Garnier: Elä kuin kissa


Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2020
Ranskankielinen alkuteos: Agir et penser comme un chat
Suomentanut: Kira Poutanen
Sivumäärä: 143 s.


Ota oppia kissasta!

Murehtiiko kissa eläkepäiviään? Ei. Tarttuuko kissa työhön, jota se ei tahdo tehdä? Ei ikinä. Onko kissalla tapana säntäillä pää viidentenä jalkana, jos sitä huvittaa istuskella ikkunalla katselemassa ulos? Tuskinpa.

Elämällä kissoiksi...

... hälvennät stressiä ja kaikenlaista mielipahaa. Kissa tuntee arvonsa. Se on tyyni ja tarkkaavainen, karismaattinen, elegantti, älykäs ja ylpeä. Se rakastaa itseään kuonosta hännänpäähän. Se on todella oivaltanut, miten elämää kuuluu elää.  Elä kuin kissa kehottaa meitäkin nauttimaan elämästämme. Sen miettimisen arvoisten filosofisten ajatusten päähenkilö on kissa  – todellinen esikuva ja mentorisi henkilökohtaisen kehityksesi polulla.

Oma arvioni: Tätä kissamaista elämänfilosofiaa pursuilevaa kirjaa lukiessani en välttynyt olisinpa kissa -ajatukselta, niin mukavan mutkattomalta kissan elämä vaikuttaa. Kissalla ei ole kiire eikä se murehdi turhia. Kissa osaa nauttia hetkestä, rakastaa itseään ja huolehtia hyvinvoinnistaan. Meidän ihmistenkin olisi hyvä oppia hyväksymään itsemme juuri sellaisena kuin olemme ja olla ylpeitä itsestämme, sillä mekin olemme kaikki erityisiä – kukin omalla tavallamme. Kissa ei piittaa muiden mielipiteistä, vaan kulkee rohkeasti omia polkujaan. Se tekisi varmasti hyvää itse kullekin. Kissa on utelias, joten maailman ihmettely ja ihastelu on sille luonnollista. Siinäkin voisimme ottaa oppia kissasta. 

Seuraavaksi vielä yksi viisas elämänohje ihan jokaiselle:

 
”Opettele pitämään tyynesti pintasi
ja puolusta omia rajojasi heti,
jos niitä yritetään loukata!
Ansaitset elämässäsi enemmän
kuin sivuroolin.”

 

Jos haluat kokeilla, millaista olisi viettää kissan päivää, lue tämä kirja. Sen avulla oivallat paljon kissoista ja niiden tavasta elää ja suhtautua elämään. Tämä on mainio kirja etenkin kaikille kissojen ystäville, mutta se tarjoaa ajattelemisen aiheita kyllä kaikille muillekin. Suosittelen lämpimästi.

P.S. Tämä kissamaisen viehättävästi kuvitettu kirja on lukupäiväkirjani 2 100. kirjapostaus blogin nykyisessä osoitteessa.  Kaikkiaan blogattuja kirjoja taitaa olla jo yli 3 400...