Jarkko Vehniäinen & Marja Lappalainen: Kamala luonto – Sunnuntaivuoro

 

Kustantaja: LIKE
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 80 s.

Metsäneläimet eivät ole toimettomina arkena eivätkä pyhänä. Ilves, kärppä ja kettu metsästävät ja syövät, jänikset analysoivat elämää ja yrittävät pysyä hengissä. Menossa mukana ovat myös majava, hirvi ja muut Kamalasta luonnosta tutut eläimet.

Sunnuntaivuoro on järjestyksessään viides Kamalan luonnon sunnuntaisarjakuva-albumi ja sisältää tuhdin annoksen tuoreita sivun mittaisia sunnuntaisarjiksia. Oli kyseessä sitten kaverin kustannuksella pilailu tai uuden elämänfilosofian keksiminen, nämä kaverukset hauskuuttavat taatusti jokaista viikonpäivääsi!

Oma arvioni: Mainiot Kamalan luonnon eläimet ovat täällä taas. Onko sinussa kärppää, kettua tai kenties majavaa? Löydän itsestäni ehkä eniten introvertin majavan piirteitä, mutta toki pöllön ajatuksissakin aika paljon tuttua on, ja onpa minulla jotakin yhteistä myös jänisten kanssa, sillä sen verran kova olen asioita analysoimaan. 

Metsäneläinten touhujen seuraaminen saa ainakin hetkeksi unohtamaan omat murheensa. ja hetkittäin jopa nauramaan. Elämä on hyvää, vaikka ihan kaikki ei olisikaan kunnossa juuri nyt. Yön jälkeen on onneksi uusi päivä.