Katri Kirkkopelto: Molli ja hirveä herne

 

Kustantaja: Lasten Keskus
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 24 s.


– Lautasellani on jotain vihreää!

Mollin vatsa murisee. Sillä on kova nälkä. Molli odottaa herkkuja vesi kielellä, mutta lautaselle ilmestyykin jotain kummallista – vihreitä herneitä! Molli ei pidä vihreästä ruuasta.

Molli tarvitsee pienen öttiäisen ja lukijan apua, että hirveät herneet saadaan lopulta kesytettyä, pyydystettyä haarukkaan ja popsittua mahaan. 

Oma arvioni: Ihana ja sympaattinen Molli. Kirja on minusta suorastaan hykerryttävän hauska. Muistan nimittäin, kuinka lapsena suhtauduin moniin uusiin ruokiin ennakkoluuloisesti ja välillä niiden maistaminenkin oli ns. kovan työn takana, aivan kuten Mollilla hirveän herneen kanssa. Ja, mikä huvittavinta, herneitä en oikeastaan syö vieläkään juuri lainkaan. Etenkin hernekeittoa olen jostain syystä aina inhonnut. Kaikki eivät pidä kaikista ruoista, mutta maistaa kannattaa kuitenkin. Epämiellyttävä ulkonäkö tai haju, kun ei välttämättä kerro ruuan mausta vielä mitään. Luulenpa, että tämän mainion kirjan avulla moni pieni ruokailija pääsee Mollin esimerkkiä seuraten uusien makujen äärelle. Ties vaikka löytyisi yllättäen ihan uusia herkkujakin. 

Kirjan kuvitus on jälleen iloisen värikäs ja hahmojen ilmeikkyys kerrassaan hurmaavaa. Se ihastuttaa varmasti niin pieniä kuin suurempiakin lukijoita. Kirjan toiminnallinen rakenne pienine tehtävineen saa lapset todennäköisesti tarttumaan siihen innoissaan kerran jos toisenkin.  Suosittelen tätä uusinta Molli-kirjaa lämpimästi kaikille pienten lasten vanhemmille, jotka ymmärtävät, ettei uusiin ruokiin tutustuminen ole välttämättä  helppoa. Molli ystävineen voi tulla silloin avuksi.