Perttu Pölönen: Tulevaisuuden identiteetit

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 208 s.

Oletko sinä mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä tai kirkastaja?

Tulevat vuodet ja vuosikymmenet pakottavat jokaisen meistä miettimään paikkaamme tässä maailmassa uudestaan. Perinteisesti identiteetti on perustunut esimerkiksi ammattiin, mutta tulevaisuudessa se kannattaa rakentaa taitojen varaan.

Tulevaisuuden identiteetit on mukaansatempaava kirja omien vahvuuksien tunnistamisesta ja niiden sanoittamisesta. Mitä sinä voisit tehdä tulevaisuudessa? 

Oma arvioni: Uutuuskirjassaan Perttu Pölönen kannustaa käyttämään perinteisten ammattinimikkeiden sijaan taitotitteleitä. Koska työelämä muuttuu ja ammatteja katoaa, identiteetti kannattaisi Pölösen mukaan rakentaa taitojen ja ominaisuuksien varaan. Pölönen uskoo, että kun taidot nostetaan keskiöön, inhimillisyys nousee esiin. Ja, mikäli jäisimme ilman työtä, taitomme eivät katoa. Lisäksi taitotittelit eivät tuo mukanaan samanlaista taakkaa kuin jako naisten ja miesten ammatteihin.

Itselleni kirjan kiinnostavinta antia olivat kirjoittajan esittelemät taitotittelit. Niistä olisin mielelläni lukenut enemmänkin. Itse asiassa tuntui siltä, että kesti aika pitkään ennen kuin teoksessa päästiin itse asiaan.

Kun mietin omia nykyisiä roolejani, löysin itsestäni ainakin kiteyttäjän, oivalluttajan, selkiyttäjän, helpottajan,  komponeeraajan ja joustavoittajan. Aika mielenkiintoisia ja mukavan värikkäitä titteleitä opettajan, tutorin, kirjailijan ja työnantajan tilalle, eikö. Jos haluat tietää, millaiset taitotittelit sopivat sinulle tai keksiä sellaisen ihan itse, lue Tulevaisuuden identiteetit.  

P.S. Perttu Pölönen on julkaissut aiemmin teoksen Tulevaisuuden lukujärjestys. Postaukseni siitä voit lukea tästä