Katja Ståhl: Kavioliitossa – Hevoshullun kirja

 

Kustantaja: Readme.fi
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 287 s.

Kavioliitossa on hevoskirja aikuisille ihmisille.

Hevoshulluus syntyy monissa jo lapsena, osa taas villiintyy lajista vasta aikuisena. Oli kummin päin vaan, se on menoa! Hevoshullua voi ymmärtää täysin vain toinen hevoshullu.

Tämä kirja kertoo Katja Ståhlin matkan hevoshullusta pikkutytöstä kolmen hevosen omistajaksi. Kirjaan mahtuvat niin pienen tytön ajatukset hevosten äärellä kuin aikuisen pohdinnat siitä, miten jakaa aikansa ja rahansa. Kirja on myös syväluotaus siihen, mitä on ostaa ensimmäinen hevonen, ja kuinka vähän silloin vielä tietääkään. 

Kavioliitossa pohjautuu osin Katjan päiväkirjanomaisiin päivityksiin palkitusta Kavioliitossa-blogista, jota Katja on kirjoittanut kahdeksan vuotta. 

Katja Ståhl on tv- ja radioalan ammattilainen ja hevoshullu.

Oma arvioni: Kavioliitossa vei minut nostalgiselle matkalle lapsuuteen, jolloin harrastin ratsastusta muutaman vuoden ajan siihen asti kunnes lonkkani eivät sitä enää kestäneet. Olin siis heppatyttö  ja edelleen ihailen uljaita ja upeita hevosia. Etenkin kouluratsastus lajina kiehtoo. Siinä kaikki näyttää olevan helppoa ja eleetöntä, vaikka työtä onkin taatusti tehty melkoisesti.

Katja Ståhlin tarina hevostytöstä hevosenomistajaksi oli kiinnostavaa luettavaa varsinkin sujuvasti kerrottuna ja rempseällä huumorilla höystettynä. Ja kuin kirsikkana kakun päällä olivat hienot kuvat hevosista. Tämä on siis kokonaisuudessaan mainio kirja kaikille hevosten ystäville. Suosittelen lämpimästi.