Ella Kanninen: Minun Italiani – Pieniä tarinoita amoresta zuccheroon

 

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 208 s.

Italia on fantastinen ja raivostuttava – todellinen vastakohtien maa

Rakastettu toimittaja Ella Kanninen kertoo pienin tarinoin, millainen on hänen Italiansa ja millaisia ovat hänen italialaisensa. Omakohtainen ja lämminhenkinen teos perkaa Italiaa kirjaimellisesti asia kerrallaan – A:sta Z:taan.

Kuinka selvitä italialaisista naapureista, liikenteestä ja hierarkiasta? Entä mitä opittavaa meillä olisi italialaisesta joustavuudesta? Ella käy läpi italialaisia tapoja ja kertoo, miksi rivien välistä lukeminen on Italiassa olennainen taito. Italiasta ja italialaisista ei kuitenkaan ole olemassa vain yhtä totuutta, ja juuri siinä lymyää maan rikkaus. Kirjan tarinoita elävöittävät Ofer Amirin kauniit ja tunnelmalliset valokuvat.

Oma arvioni: Tässä kirjassa Ella Kanninen kertoo pieniä ja mukavia elämänmakuisia tarinoita Italiasta ja italialaisesta elämänmenosta. Vaarana on, että kirjan hienot kuvat saavat matkakuumeen nousemaan. Lisäksi kirjassa on myös muutama maukkaalta vaikuttava resepti ja ripaus kaunista italian kieltä. Siksi kirja sopiikin mielestäni mainiosti vaikkapa lahjaksi kaikille Italian ystäville. Itselleni maa on tullut tutuksi ennen kaikkea Ellan ohjelmien kautta, joten ei ihme, että tämäkin teos oli jotenkin tutun tuntuinen. Tykkään Kannisen rennon jutustelevasta tyylistä. 

Jos haluat lähteä kiinnostavalle kulttuurimatkalle, istahda mukavasti nojatuoliin ja kulje Ellan seurassa Italiassa. Buon viaggio!