Kirja-arvio: Jaana Muthon-Vahermaan Lumiukko, joka ei halunnut sulaa on ihastuttava tarina pienen pojan ja lumiukon ystävyydestä

Joose tekee isänsä kanssa lumiukon kevään viimeisistä lumista. Poikaa huolestuttaa kovasti, kuinka lumiukolle kävisi kesän tullen. Onneksi isällä on kuitenkin suunnitelma lumiukon pelastamiseksi. Jaana Muthoni-Vahernaan kirjoittama satu, Lumiukko, joka ei halunnut sulaa, on lämminhenkinen ja kaunis tarina huolenpidon ja ystävyyden voimasta, joka voi tehdä mahdottomasta mahdollista. Tämä satu opastaa lapsia muun muassa tarkkailemaan luontoa eri vuodenaikoina ja osoittamaan kiitollisuutta erilaisia asioita kohtaan. Niitä kyllä riittää, kunhan vain huomaamme ne. 

Ihastuttavassa kertomuksessa on värikäs ja hauska valokuvakuvitus, joka ilahduttaa varmasti niin pieniä, noin 3-6-vuotiaita, lukijoita kuin lukuhetkiin osallistuvia aikuisiakin. Vaikka tarina on pieni, se sisältää monia suuria asioita, joista riittää puhuttavaa ja pohdittavaa pidemmäksikin ajaksi. Kyseinen satu voi toimia mainiosti myös inspiraation lähteenä monenlaisiin puuhiin ja askarteluihin. 

Lämpimät kiitokset kirjailijalle saamistani arvostelukappaleista, jotka olen nyt jakanut kohderyhmään kuuluville lapsille. Uskon, että he tulevat viettämään mukavia hetkiä Joosen ja Alpon seurassa. 

Jos haluat tietää kirjasta lisää tai kuunnella sen vaikkapa äänisatuna, se onnistuu täällä.


Kustantaja: Omaan tahtiin
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 30 s.