Sanna Fäldt & Sanna Salovuori: Pirjo ja Tyyne – Kesytä sisäiset äänesi

 

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2021
Kuvittanut: Noora Heiskanen
Sivumäärä: 199 s.

Millainen on sinun sisäinen kertojanäänesi?

Jokainen meistä käy päivittäin itsensä kanssa sisäistä keskustelua. Siinä, kuten kahden ihmisenkin kesken, keskustelukumppanilla on väliä. Sisäinen puheemme vaikuttaa elämäämme ja ympäristöömme sekä omaan että rakkaidemme hyvinvointiin.

Tässä kirjassa kahta erilaista sisäistä keskustelukumppania edustavat Pirjo ja Tyyne, jotka seikkailivat jo Sanna Fäldtin esikoiskirjassa Nauti työstäsi! Heidän avullaan pohditaan nykytieteen valossa suhtautumistamme muun muassa omaan kehoon, työelämään, parisuhteeseen, perheeseen ja ystäviimme. Mukana on sisäisen puheen kokemuksia suomalaisilta naisilta. 

Lukemalla tämän kirjan opit kuulemaan ja tunnistamaan omaa sisäistä puhettasi sekä pohtimaan, mikä siitä on sinulle hyväksi ja mikä ei. Saat käytännön ideoita ja harjoituksia siihen, kuinka voit jalostaa sisäistä puhettasi kannustavaksi ja olemaan sinut oman itsesi kanssa. 

Oma arvioni: Lienee varsin todennäköistä, että jokaisen naisen sisällä asuu ainakin pieni Pirjo, tuo sisäinen kriitikko, joka piiskaa meitä jatkuvasti parempiin suorituksiin. Välillä taas sisäinen Tyynemme  rohkaisee meitä myötätuntoisesti ottamaan aikaa itsellemme ja laittamaan omat tarpeemme ja toiveemme etusijalle. Molempia sisäisiä ääniä tarvitaan, jotta hommat hoituvat. Näin ollen tasapainon ja oman sisäisen dialogin löytäminen on tärkeää.  Se edellyttää muun muassa oman ajattelun kyseenalaistamista. 

Tässä kirjassa opastetaan tieteelliseen tietoon nojaten ja käytännöllisten tilanteiden kautta, kuinka näihin eri suuntiin vetäviin näkemyksiin kannattaisi suhtautua. Asioita lähestytään lempeän humoristisesti. Kirjoittajilla on lukijalle rohkaiseva viesti: omaa sisäistä ääntään voi kehittää läpi elämän. Sisäisen puheen merkitystä ei missään nimessä kannata vähätellä, sillä se vaikuttaa hyvinvointiimme varsin kokonaisvaltaisesti. Jotta Pirjo ei olisi liikaa äänessä ja aiheuttaisi lisää stressiä, kannattaa lukea tämä kirja. Se auttaa meitä kuulemaan myös oman sisäisen Tyynemme rauhoittavaa puhetta ja kehittämään itsemyötätuntoamme.  Suosittelen.