Begoña Ibarrola: Yo también soy diferente – Cuentos para potenciar la autoestima

Kustantaja: Beascoa
Julkaisuvuosi: 2020
Kuvittanut: Blanca Millan
Sivumäärä: 89 s.

Kirjan tarinoiden tarkoituksena on vahvistaa pienten lasten itsetuntoa. Itsetunto onkin yksi onnellisuuden pääkomponenteista. Jotta voisimme olla onnellisia, meidän tulee tuntea olevamme rakastettuja. Ja, jotta voisimme välittää muista, meidän tulee välittää ensin itsestämme. Kirjassa pohditaan, miten hyvä itsetunto on mahdollista saavuttaa. On tärkeää hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on vertaamatta itseään liikaa toisiin ihmisiin. Olemme kaikki erilaisia omalla ainutlaatuisella tavallamme. 

Se kuva, jonka lapsi saa itsestään ympärillä olevien aikuisten kautta, on oleellinen hyvän itsetunnon kehittymisen kannalta. Jokaisen lapsen yksilöllisten kykyjen ja vahvuuksien tunnistaminen ja niiden arvostaminen on ensiarvoisen tärkeää. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen,  ja virheetkin kuuluvat elämään. Jokaista tarvitaan, eikä maailma olisi samanlainen ilman meitä. 

Kirjan tarinoiden pohjalta ja niiden erilaisten hahmojen avulla annetaan käytännönläheisiä ohjeita niin lasten vanhemmille kuin muillekin kasvattajille. Kirjan missiona on opettaa lapsia näkemään erilaisuus vahvuutena, ei rajoitteena. Kuinka tylsää olisikaan, jos kaikki olisivat samanlaisia. Erilaisuus on rikkautta. Kirjan tarinat värikkäine kuvineen ovat mielestäni mukavaa luettavaa noin 5-8-vuotiaille lapsille. 

Olipa hauskaa lukea pitkästä aikaa jotakin espanjaksi. Yllättävän hyvin tekstiä ymmärsin, vaikka en olekaan viime aikoina kyseistä kieltä juurikaan käyttänyt.