Jaana-Mirjam Mustavuori: Koirailoa – Rakkautta, rapsutuksia ja räntälenkkejä

 

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2021
Äänikirjan kesto: 4 h 53 min
Lukija: Hanna-Maija Nikander

Vetoavia katseita, tosi tosi märkiä pusuja ja pitkiä yhteisiä kävelyretkiä – ihmisen ja koiran yhteiseloa parhaimmillaan. Suloinen pentu pyöräyttää arjen rutiinit uusiksi kuin ihmislapsi konsanaan, eikä elämä ole aina pelkkää hännänheilutusta. Uskollisen ystävän tuki, vilpitön elämänilo ja kiintymys hellyttävät silti paatuneimmankin sydämen.

Koirailoa-kirjassa Jaana-Mirjam Mustavuori kirjoittaa mukaansatempaavasti koiran omistajan elämästä myötä-ja vastakarvoineen. Käsittelyyn pääsee koko yhteisen elämän kirjo pennun kotiutumisesta yhteisiin arkeen, vapaa-aikaan ja haikeisiin jäähyväisiin. Teos tarjoaa riemastuttavan lukukokemuksen ja verratonta vertaistukea kaikille koiran ystäville.

Oma arvioni: Voi kuinka kaipaankaan koirailoa! Toukokuun lopulla tuli kuluneeksi jo yksitoista vuotta siitä, kuin jouduin luopumaan rakkaasta koirastani. Siitä lähtien elämäni on ollut paljon ilottomampaa kuin uskollisen "tassuterapeutin" kanssa iloja ja suruja jakaessa. Onneksi muistot nelijalkaisista parhaista ystävistäni eivät kuitenkaan häviä, ja tassunjäljet säilyvät sydämessä ikuisesti. Kiitos tiibetinspanielit Tico ja Dusty, te opetitte minulle pienistä asioista iloitsemista, tässä hetkessä elämistä ja hellyyden osoittamista. 

Kirjassa kuvataan kiinnostavasti ja hauskasti ihmisen ja koiran yhteiseloa. Se on mainiota luettavaa kaikille koirien ystäville, olet sitten vasta harkitsemassa koiranpennun ottamista perheeseen, ihan koirahullu tai jotain siltä väliltä. Suosittelen lämpimästi.