Ninka Reittu: Ystäväni Pulla Vehnänen

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 32 s.

Valloittava kuvakirja porkkanoista, halauksista ja ponin ja tytön ihanasta ystävyydestä.

Tylli tahtoo ponin. Kun hän tapaa Pulla Vehnäsen, hän tietää, että juuri sen hän haluaa omakseen. Mutta Pulla ei olekaan ihan sellainen kuin Tylli on toivonut. Se on yhtä topakka kuin Tyllikin, eikä se suinkaan aio taipua Tyllin tahtoon. Tarvitaan aikaa, kärsivällisyyttä ja paljon porkkanoita ennen kuin kaksi peräänantamatonta oivaltaa, millaista on oikea ystävyys. 

Ihastuttavan uuden sarjan tekijä Ninka Reittu tunnetaan Super -kirjoistaan ja Messi ja Mysteeri -sarjasta sekä kuvituksistaan Prinsessa Pikkiriikki -kirjoihin.    

Oma arvioni: Kerrassaan ihastuttavasti kuvitettu hieno tarina ystävyydestä. Mainio ja kesäisen leppoisa uuden kirjasarjan avaus, joka sopii mielestäni varsin hyvin niin pienille kuin vähän isommillekin lukijoille. Kirjan "opetuksena" on, ettei toista voi muuttaa mieleisekseen, mutta ystävyys on mahdollista erilaisuudesta huolimatta. Maltan tuskin odottaa näiden kaverusten uusia hauskoja seikkailuja. Tutustu sinäkin Tylliin ja Pulla Vehnäseen. Heidän seurassaan ei taatusti ole tylsää.