Paula Noronen: Tarja Kulho – Lomille lompsis

 

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2021
183 s.

Terse. Mitä olisi kesä ilman mökkiä ja mökki ilman paarmoja, ulkohuussin tyhjentämistä, kylään tuppaavia sukulaisia ja grilliin väsähtäneitä makkaroita?

Kun Korson Räkkärimarketissa kassanhoitajana työskentelevä Tarja Kulho lähtee kesänviettoon, on jalassa loma-crocsit ja kohteena oman konsernin mökkikylä. Kukapa ei haluaisi viettää kesälomaansa rakkaiden kollegojen seurassa? Siispä: lomille lompsis. 

Oma arvioni: On kesäloma, mökki ja aika vaihtaa vapaalle. Kirjassa selviää, kuinka Tarja, Reijo ja Ula pääsevät lomatunnelmaan,  kun mökkikylä on täynnä työpaikalta tuttuja tyyppejä ja mukana menossa on myös Vescu viriketunteineen. 

Viihdyin Tarjan ja kumppaneiden seurassa jälleen varsin hyvin. Jos Kulhomainen kuivahko korsolaishuumori on purrut sinuun aikoinaan jo radiossa, toimii se todennäköisesti nyt kirjanakin.. Uskon, että vähintään naurahdat silloin tällöin. Jos siis kaipaat kevyttä kesäkirjaa vaikkapa helteisen lomapäivän ratoksi, tämä nopealukuinen ja humoristinen hyvän mielen kirja sopii kyseiseen tarkoitukseen mielestäni mainiosti. 

P.S. Olen tänä vuonna lukenut nyt 100 kirjaa, eli lukuhaaste on puolivälissä.