Sirkku Salovaara: La mia Italia – Ihana, mahdoton Italiani

 

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2021
Äänikirjan  kesto: 6 h 58 min
Lukija: Linda Wiklund

Italia on auringon paistetta, herkullista ruokaa, ikiaikaista kulttuuria, nautinnollista la dolce vitaa – kyllä, ja paljon muuta.

Firenzessä yli kolme vuosikymmentä asuneen Sirkku Salovaaran teos kutsuu mukaan italialaiseen elämänmenoon, jossa vannotaan yksilöllisyyden nimiin ja ollaan silti Tutti insieme, Kaikki yhdessä!

Italia on maa, mutta onko se myös mielentila? Hermoja yhä välillä koetteleva arjen kaaos ja huimaava historia, ystävät ja yllättävät kohtaamiset, italian kieli, merenrannoille pakenevat kesälomalaiset, mehukkaat sitruunat ja mykistävän maukkaat oliivit, maineikkaat kaupungit ja syrjäseutujen pienet kylät - kaikki ne kuuluvat Sirkku Salovaaran Italiaan.

La mia Italia on elämänmakuinen lukuelämys Italian ystäville. Se vie matkalle maahan, josta Verdi totesi: ”Sinä saat vaikka maailmankaikkeuden, kunhan minä saan Italian.”

Oma arvioni: Tämä kirja tarjoaa lukijalleen mukavan ja elämänmakuisen nojatuolimatkan moni-ilmeiseen Italiaan. Sen avulla pääsee kurkistamaan niin maan kiehtovaan historiaan kuin nykypäivän italialaiseen elämänmenoon eri puolilla muun muassa pastasta, taiteesta ja jalkapallosta kuulua saapasmaata. Kirjaa kuunnellessa voi kuvitella kulkevansa huikeissa maisemissa ja saa kuulla jonkin verran myös kaunista italian kieltä. 

Jos siis haaveilet matkasta Italiaan, voi tämä kirja tarjota sinulle hieman helpotusta matkakuumeeseen, vaikka kyseessä ei matkaopas olekaan. Saattaa toki käydä niinkin, että matkakuumesi vain pahenee.